top of page

SHOUT OUT & SHOW UP!

Bijgewerkt op: 15 okt. 2020

Maak je kenbaar en wees aanwezig op een authentieke manier.


WHY KEEP IT REAL?

Wees authentiek, echt en uniek! Dit heb je als ondernemer al vaker gehoord, maar hoe je het ook draait of keert, mensen willen jou écht leren kennen. Ze willen een band met jou creëren en met jouw bedrijf, en dat kan door consequent te zijn in jouw online aanwezigheid. Ga in interactie met jouw volgers, stel hen vragen en maak hen betrokken in jouw verhaal. 


Doorprik die picture perfect account! Instagrammers doorzien het en zoeken steeds meer naar ondernemers die met hen een connectie willen maken. Wees dus niet bang om jouw verhaal te vertellen, want net dat is authentieke waarvoor mensen even stoppen met verder scrollen.


CONSISTENCY IS KEY! 


Consequent aanwezig zijn met waardevolle beelden en content is datgene waardoor jij als ondernemer een verschil kan maken. Durf speels en ruw te zijn, toon emotie en deins er niet van terug om af en toe een fout te durven maken. Deze kan je achteraf meenemen als learning.


Aangezien je elke tegenslag als opportuniteit kan zien, is het belangrijk om consequent aanwezig te zijn. Wanneer en hoe vaak je aanwezig moet zijn is afhankelijk van verschillende factoren zoals: je doelgroep, sector en kanaal. Maar door consequent aanwezig te zijn leer je wel dé belangrijkste basis voor een goede social media aanwezigheid: wat, wanneer en hoe vaak jouw doelgroep iets willen zien van jou. 


IF CONTENT IS KING, THEN CONTEXT IS QUEEN.


Bovenstaande is nog steeds één van mijn favoriete quotes, omdat het gewoonweg de waarheid is! Waardevolle content leveren is niet altijd even makkelijk als ondernemer, maar context rondom jouw boodschap is net zo belangrijk. 


Voorkom dus dat jouw volger overspoelt wordt met posts en instagram stories. Maak waardevolle content en wees consequent hierin. Nu hoor ik jou al zeggen dat je hiervoor geen tijd hebt. Begrijpelijk, want als ondernemer is time money en het steeds zoeken naar waardevolle content kan best tijdrovend zijn. Daarom is een goede contentstrategie hebben van belang. Jouw tijd investeren in iets waar je resultaat uit krijgt. 


Nog niet echt overtuigd? Het hebben van een goede contentstrategie helpt jou ook werken aan jouw Know, Like & Trust Factor, door content te maken die past bij jouw bedrijf en deze te delen met jouw ideale volger. Je kan


toewerken naar een doel die jouw helpt groeien. Stel dat je je interactie wil verhogen met 25%. Je creëert de juiste balans en structuur voor jezelf. Bovendien is meten weten!


JUST DO IT! 


Om de legendarische quote van Nike te citeren “just do it”, wil ik jou ook aan het werk zetten. Probeer voor volgende week stil te staan bij wie je bent als ondernemer en waarvoor jouw bedrijf staat. Maak hiervoor enkele beelden en waardevolle content. Een voorbeeld: mijn bedrijf staat voor duurzaamheid en ik wil mijn doelgroep hierover sensibiliseren. Maak je een leuke post van achter de schermen vertel je jouw verhaal en sta even stil of jouw post likeable, loveable & shareable is. 


MY ADVICE TO YOU


Be yourself, shout out your story & show up!


Veel succes! 


Digitale groetjes,

Sherley
64 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page